diumenge, 21 de setembre de 2008

salut

Ho se, ho se, soc un desastre: mes d'una setmana sense escriure! I aixo que hi penso, us ho prometo, pero ja veieu les hores que se'm fan i encara per aqui davant l'ordinador...
Us preguntareu el perque del titol, i es que se'm va oblidar comentar-vos que a l'escola, interessats com estan per la nostra salut personal i laboral, han organitzat una competicio que seguidament passo a explicar:
A tothom que hi volgues participar se li va entregar un "contador de passos" i cada dia s'han d'anar apuntant en una taula que hi ha a la sala de personal. Al cap de 8 setmanes qui hagi fet mes passos guanya un val per comprar en una botiga d'esports. Pero tambe es pot guanyar a nivell de grup (ja sabeu que treballem en equips de 5 o 6 mestres) i el premi es un sopar! En la categoria individual ja se que no guanyo ni en pintura perque hi ha gent que es fot unes caminates que no vegis, pero en la de grup, qui sap? Si mes no es divertit controlar quant camino cada dia, que la veritat sigui dita no es massa. Avui pero, he caminat mes de 2 hores a pas lleuger i he fet quasi 17000 passes!
Evidentment es podrien fer trampes, pero som a Suecia, no ho oblideu!
I seguint amb el tema de la salut, dues noticies alarmants la darrera setmana: la primera es sobre un tipus de plastic amb el qual estan fets molts biberons i que resulta ser toxic, especialment si s'escalfa al microones, per lo que ara tothom a passat a escalfar en got de vidre per despres ficar l'aigua dins el bibe.
La segona noticia, tambe referent als nens. Resulta que despres d'haver fet un estudi a nivell europeu s'ha vist que el paracetamol pels nens (pres amb les mides recomenades) no es ta inocuu com semblava: nens tractats amb paracetamol han desenvolupat asma i alergies abans dels 6 anys, cosa que no ha passat tan en els nens que no prenien aquest medicament.
Ara es torna a insistir en que la febre nomes es un simptoma de que el sistema inmunitari s'ha posat en funcionament i que no passa res per deixar que els nens tinguin febre. Evidentment ningu vol veure el seu fill/a passar-ho malament, pero a vegades potser ens precipitem en donar medicacio que no sempre es necessaria. Com quan els portes a vacunar i et diuen que preventivament li donis paracetamol per si de cas....
Bona nit.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No em puc creure que ningú faci trampa amb el comptador de casos...!!!

Anònim ha dit...

Avui la premsa d'aquí publica l'estudi del paracetamol. Sembla que les xifres siguin prou significatives però a mi, personalment,sempre m'han encuriosit aquests estudis...I si resulta que la majoria d'aquests nens també tenien alguna altre caracteristica comú que no només fos el paracetamol?. Segur que el grup de control no en prenia??

Anònim ha dit...

estic d'acord amb lo del paracetamol, moltes vegades es dona sense necessitat. I en quant el tema de la febre també es vveritat, però personalment sempre tinc la por de que hi hagi després una convulsió febril, per exemple (tot i que sé que a vegades passen quan la febre és justament baixa...)

Anònim ha dit...

Pel que fa als biberons.Jo a la Martina sempre els hi he donat a temperatura ambient i un problema menys. Els nens s'acostumen i els pares no ens hem d'aixecar a mitjanit a escalfar el bibe. En fi, cadascú té el seu métode.

Finestreta ha dit...

Ostres que xulo això dels passos!!! Ja ens diràs si has guanyat no?!?!