divendres, 20 de febrer del 2009

smartboard


Una cosa que fa dies que us vull explicar és que ara a l'escola tenim unes pissarres al.lucinants. No sé si aquesta tecnologia ja s'utilitza a Catalunya, més que res perque és bastant cara. Nosaltres de moment només en tenim una per curs, en una de les 3 aules. O sigui, que no es pot utilitzar en totes le lliçons, però poc a poc s'aniran comprant noves "smartboards" (pissarres intel.ligents). Les pissarres en qüestió, estan conectades a un ordinador que a la vegada està connectat a un projector. També hi ha altaveus com podeu apreciar a la foto. A part de poder ensenyar documents i presentacions que el professor s'ha preparat en format informàtic, hi ha uns "rotuladors" amb els que s'escriu a la pantalla i sobre qualsevol document. Després, lògicament, es pot guardar a l'ordinador. Ja us podeu imaginar la feina que una s'estalvia amb aquesta ajuda. Jo, que tinc dos grups a cada curs i que per tant haig de repetir la mateixa lliçó dues vegades, m'estalvio haver d'escriure els mateixos exemples i explicacions per duplicat, com havia de fer en una pissarra normal. A més, les classes que em preparo, les puc guardar d'any per any. Ara faig moltes més presentacions de power point, que fan que els alumnes estiguin més atents al que els explico.
El problema, com ja he dit abans és que no disposo de la pissarra per totes les lliçons. Un altre problema que segurament ja haureu intuït, és que no pots deixar als nanos sols a la classe ni un moment, perquè l'artilugi en qüestió els sembla tan divertit que es posen a tocar-ho tot, busquen algun video a youtube per projectar-lo, etc. Per altra banda, quan els fas "sortir" a la pissarra a fer algun exercici estan la mar de contents! Si en voleu saber més, cliqueu aquí.
Apa doncs, aqui us deixo que em toca escriure sobre la pragmàtica i les teories al voltant d'aquesta disciplina lingüística.

5 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Ara comencen a sortir aqui , però hem sembla que han xocat amb el tema del finançament i de moment hem d'esperar que els nostres fills en puguin gaudir

Anònim ha dit...

Hola. a la mutua a on treballava en teniem una des de feia un any. Quan es va comprar va xocar una mica però la veritat és que van molt be

Anònim ha dit...

A l'institut públic de Sant Quirze del Vallès fa anys que se n'utilitzen. Quan jo feia 3r d'ESO es van instalar uns quants projectors i algunes pissarres d'aquestes i d'això en fa 7 anys.
Eren curioses el problema es que la meitat de professors no s'atrevien a fer-les servir

Anònim ha dit...

Justament l'altre dia una clienta m'ho explicava. Resulta que treballa en una empresa on fan mapes (els típics mapes que tots havíem hagut de colorejar de petits, o els que ens ensenyaven les mestres a la pissarra) i clar, em deia que aquestes noves pissarres els hi han fet molt "mal". És el que tenen les noves tecnologies, van molt bé però a la vegada fan canviar les feines...

Anònim ha dit...

Hola

Aquí a Catalunya n'hi bastantes. Jo mateix treballado en l'empresa que les distribuieix i instal·la. Si necessiteu algun tipus d'informació podeu contactar amb mi.

salut

Adrià Boix
aboix@grupcomm.com