dijous, 7 d’abril del 2011

Més estadístiques

De tant en tant ja sabeu que us faig 5 cèntims d'algunes dades estadístiques de les que se'n fa ressò el diari suec. L'Institut d'estadística d'aquest país (SCB) té feina constantment i suposo que dóna treball a un munt de matemàtics i sociòlegs. Cada any treuen un llibre que tothom pot comprar o baixar-se en format pdf. En l'enllaç que us he posat en podeu llegir en anglès.
Algunes d'aquestes xifres són les que normalment es poden veure en les bases de dades de molts països (economia, esperança de vida, noms més posats, etc.)
D'altres, però, són ben curioses i una es pregunta perque carai deuen servir. Per exemple, l'altre dia al diari en publicaven una: "un de cada deu tria el mateix ofici que els pares i d'aquests, els que més ho fan són els fills de peixeter o caçador." I???? Quin profit se'n treu de saber això?
Altres serveixen per poder fer generalitzacions, que si més no poden donar certa idea a un extranger que vulgui saber "com és un suec": viu en una casa o casa aparellada d'un valor de 1 320 000 corones i condueix un Volvo gris metàlic de l'any 1999.
Enfí... si més no és graciós llegir-ho, potser ajuden a guanyar alguna partida del Trivial en un moment donat.
Avui també vull encetar una nova sèrie que titulo "futeses" en homenatge al curtmetratge de Jeunet que m'agrada molt. Faré un petit apunt en cada post, perque tot i ser informació innecessària, em vé de gust escriure-la. En cada apunt, escriuré alguna cosa del dia a dia que m'agrada i alguna que no m'agrada. Ja veurem quantes vegades escriuré.
Avui:
-m'agrada obrir la bústia i veure que hi ha correu per mi (sempre hi quan no siguin factures)
-no m'agrada gens esmolar un ganivet, el soroll em fa venir calfreds.
Aquí us deixo el curt, per si el voleu veure

5 comentaris:

Garbí24 ha dit...

m'agrada esmolar el ganivet quan veig les factures de la bústia....

Teresa ha dit...

Bona idea la d'escriure foteses!! M'agrada. Petó!

salvador ha dit...

Malgrat un so deficient el curmetratge és molt bo.

M'agrada llegir "El jueves" cada dimecres al vespre quan estic al llit. No m'agrada haver d'omplir formularis amb les meves dates...

Finestreta ha dit...

A mi m'agrada molt esmorzar, és el meu millor moment del dia...

jadu ha dit...

i love your blog very very beautiful template how can i get your blog template