dilluns, 16 de maig del 2011

+ de ikea i la visió dels suecs

Aquest és l'anunci d'Ikea que ha creat polèmica a Itàlia. No sé si us n'heu enterat. Aquí n'han parlat bastant. Segons el ministre de familia del govern de Berlusconi, una parella homosexual no es pot considerar una familia. A Itàlia només es reconeix el matrimoni heterosexual.
La veritat és que fins fa ben poc Suècia no reconeixia tampoc el matrimoni homosexual, (si no recordo malament, Espanya va institucionalitzar el matrimoni gay abans que Suècia) tot i que socialment sí que fa temps que s'accepta la realitat.  No obstant, tampoc és que la majoria de la població consideri súper normals les relacions homosexuals, i encara menys quan hi ha nens de per mig.
De totes maneres, penso que una parella -hetero o homosexual- és només això, una parella. La familia comenca quan hi ha descendència.
Canviant de tema, mon pare em va enviar una notícia sobre un video que corre per la xarxa i que a continuació us penjo. Segurament ha afectat l'orgull de molts espanyols i madrilenys, però jo penso que és ben cert el que ensenya. Tot i que fet amb un toc d'humor, transmet una opinió que molts tenim. Per altra banda, no vol dir que no hi hagi gent treballadora, que n'hi ha, i molta. Però aquesta mania de quedar-se fins les tantes al despatx per aparantar, és típica dels espanyolets i no la suporto. Penso que al despatx s'hi ha d'anar a currar, i quan tinguis la feina feta, cap a casa (o allà on sigui) falta gent! Això de fer el cafè a mig matí, tenir dues hores per dinar, enviar-se acudits per e-mail, etc... hauria d'acabar. La gent no hauria d'avergonyir-se per sortir de la feina a les quatre de la tarda si ja ha fet el que havia de fer. Omplir hores fent altres coses per enviar l'últim mail al jefe a les vuit del vespre perque pensi que som molt treballadors és ridícul. Potser que mirem més els resultats palpables i no tant les hores que passem a l'oficina!

2 comentaris:

òscar ha dit...

Les opinions Anna, com a tals, han de ser respectades (i rebatudes, si cal) sempre i quan es facin des del respecte i les idees.

Potser peco d'exagerat, però em sembla que qualsevol opinió que tingui com a font un membre del govern de Berlusconi (un govern tant i tant poc respectuós i poc educat amb tantes persones, sexes, opcions, etc) em sembla que no mereix gens de crèdit.

Com sol passar amb la immensa majoria d'anuncis ben ideats, el més gran beneficiat és Ikea que aconsegueix un plus mediàtic "by the face".

Bonaaaaaaa setmana!!!

Garbí24 ha dit...

les dues dades del apunt són problema de manca de cultura, tant del treball com de les relacions humanes.
Estic molt d'acord amb el video, és més, crec que passa molt més del que ens pensem