dijous, 28 de maig del 2015

cap al Nord

Avui toca crònica de viatge. Aquesta vegada, aprofitant que les nenes tenien vacances escolars (ara ja no en tindran més fins al 19 de juliol) vam marxar divendres al matí cap a Escòcia, concretament a Edimburg. El camí d'anada el vam fer per la part oest de l'illa i ens vam parar a Cheshire i al Lake District (Cumbria). El de tornada, el vam fer per l'est i vam parar a Yorkshire, tant a la costa nord com a l'interior. Vam arribar a casa dimarts a la nit o sigui que han estat uns dies apretadets, amb molta activitat però que han condit de valent. També hem tingut sort amb el temps: no ens ha plogut cap dia!
Edimburg és una ciutat molt bonica, tot i que després de Londres és on més turistes he trobat a Gran Bretanya. Allà ens vam trobar amb uns amics de l'època Erasmus i ens van fer de guies, cosa que s'agraeix. Entre altres llocs, com que la Júlia és una fan del Harry Potter, vam anar al cafè on la J.K. Rowling va escriure la primera entrega de la sèrie, quan era una total desconeguda. Als propietaris els ha tocat la loteria perquè és lloc de peregrinatge dels entusiastes d'aquests llibres. Us deixo foto del  lavabo, plena de gargots adreçats a no se sap ben bé qui.
Amb aquest viatge ja són 23 els llocs del National Trust que hem visitat en el que portem d'any i costa de dir quin ha sigut el millor. Em sembla que tot i haver mencionat aquesta entitat en altres posts no he explicat mai en què consisteix. Un dia, quan ja hagi acabat tots els exàmens, n'escriuré un.
Penjo algunes fotos, aviam si us entren ganes de visitar Escòcia o Anglaterra!
Tatton Park, primera parada

lavabo al cafè The Elefant House
Castell d'Edimburg

Lake district, Aira Force







Castell de Dunstanburgh al nord-est d'Anglaterra
al costat del mateix castell
Whitby (costa nord-est)

Abadia de Whitby

Fountains Abbey, jardins aquàtics. Darrera parada

Fountains Abbey

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Varem fer Escòcia el 2009 amb Edimburg com a visita més al sud. És molt recomanable un circuit a tots aquests indrets, hi tornaria de bona gana, però la llista és tant llarga que costarà repetir...a menys que ens toqui l'euromilió :(

Anònim ha dit...

Una altra vegada el Joan m'ha robat el comentari xD El circuit per escòcia el vaig fer en el 2012 per això :P

Molt maques les fotos, però no té tan mèrit perquè el paisatge a fotografiar ja es maco :P

salvador ha dit...

Ganes no en falten...Es veu molt bonic tot.