divendres, 11 de novembre de 2016

Emergències

Feia molt que no escribia i la raó és bàsicament per estic treballant i estudiant a la vegada (amb una mica de sort els estudis els acabo a principis de gener) la qual cosa no em deixa gaire temps lliure i el que tinc no el vull passar davant l'ordinador.
Avui però, us vull comentar una cosa (si és que encara hi ha algú que em llegeix). El tema no va ni sobre la victòria electoral d'aquell boig a l'altra banda de l'Atlàntic ni tampoc sobre la neu que ha caigut els darrers dies a Estocolm.
Simplement és que m'he aficionat a veure el nou programa de TV3 "Emergències" i el trobo molt interessant. No sé si és perquè des de petita he estat en relació amb el tema hospitalari o perquè però m'encanta veure com treballen tots aquells que ens ajuden a que el nostre dia a dia sigui el millor possible. Ja he dit altres vegades que la majoria de gent a Catalunya no sap la sort que té amb el servei sanitari de que disposa i a més, totalment gratuït pel particular i amb uns professionals magnífics i entregats en tot moment.
Aquest sistema però té una altra cara que crec que és important comentar i penso que en aquest aspecte TV3 ha perdut una bona ocasió per obrir els ulls a molta gent. Parlo per una banda de la despesa pública que representa el sistema d'atenció sanitària pública. Evidentment, també la de bombers i policia. En cada cas que s'ensenya es podria fer referència als costos que ha suposat: des del material comprat fins als sous del personal. Per altra banda hi ha una part ètica que seria interessant debatre. Tot plegat ens podria fer reflexionar i qüestionar-nos aspectes importants com per exemple: fins a quin punt la societat ha de fer-se càrrec de segons quines coses? S'hauria de cobrar un percentatge mínim als usuaris dels serveis? Hi ha prou programes de prevenció? Als turistes que no tenen la targeta sanitària europea se'ls cobra el servei? En fi, moltes preguntes i cap resposta...

5 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Aquests programes valen molt per la conscienciació de la gent, molts són els que no tenen idea de com es treballa portes endins i a més ajuda a veure que hi ha gent que fa bé la seva feina. D'altra banda també desperta (als pocs joves que ho miren) la oportunitat d'obrir els ulls a altres feines i decidir el seu futur.
Posar el cost no sé si generaria discrepàncies entre usuaris, de tots és sabut que hi ha gent que tiren de barra lliure i es pensen que els recursos són infinits. En tot cas és un bon programa i com sovint passa a tv3 molt ben fet.

Teresa ha dit...

Encara et llegim!!! Molt bona reflexió sobre els costos! i Tant!

salvador ha dit...

Naturalment que et llegim i ens agradaria que quan acabessis els estudis continuis amb el blog.

Anònim ha dit...

Et llegim!

Anònim ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.