dijous, 20 de març del 2008

Xina

Com suposo que esteu fent la majoria de vosaltres, segueixo aquests dies les noticies sobre el Tibet i la dictadura xinesa i m'esgarrifo. No es la primera vegada que llegeixo sobre la situacio dels tibetans, ni la primera que escolto el Dalai Lama.



Si que es la primera pero que els Jocs Olimpics es faran a Xina. La primera en la que la societat internacional pot fer alguna cosa per millorar la situacio dels tibetans i altres ciutadans mancats de drets humans a l'Estat mes poblat del món. Perque no boicoten els esportistes d'èlit aquest esdeveniment si no canvia d'actitut el govern xines? La realitzacio personal/professional d'aquests individuus es mes forta que la llibertat d'expressio i acutacio de milers de persones?



Pero no s'acaba tot aqui. Ja fa temps que m'irrito quan veig que cada vegada hi ha mes i mes productes "made in China". No m'agraden i no m'han agradat mai. Son de pessima qualitat (els que no tenen marca) i amb regust d'esclavitut. Les joguines son espantoses, sobretot si inclouen sons i veus en angles. Pero tambe hi ha una gran produccio d'objectes de marca, d'empreses occidentals (sueques, catalanes, americanes o australianes, tant es) fabricats a Xina. Nosaltres som els primers que gaudim de preus mes barats i consequentment comprem aquests productes abans que uns altres fets a altres països. Pero i si deixessim de comprar coses fetes a Xina?



Us convido a intentar deixar de comprar "made in China" o almenys intentar-ho. Fixeu-vos en tot el que compreu i llegiu on esta fet. Aviam quants dies podeu aguantar sense comprar una cosa fabricada a Xina!!!



http://web.es.amnesty.org/china/

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona idea. Et faig costat.El que em sorprèn és que a BCN no hi hagi ni una mani com les que vàrem fer contra la guerra de l'Irak. O era contra Bush i Aznar?. Si els que masacren son d'esquerra queden impunes. Així son aquesta progresia catalan.

Kuroi Neko ha dit...

Impossible. Crec que és impossible no sortir a comprar (el que sigui) i no acabar adquirint un producte fabricat a la Xina. Tret del menjar del supermercat, i encara i així!

Teresa ha dit...

No se fins a quin punt la industria xinesa està en mans del govern xines.. jo diria que son mes les multinacionals estrangeres que tenen interessos a xina, per tant si es deixen de comprar coses "made in xina" no s'esta perjudicant tant als dirigents que tenen ma de ferro contra Tibet, sino més als pobres treballadors que potser es quedaran sense feina...

Anònim ha dit...

Jo penso que, com a mínim, USA, Canada i la UE (amb els països "Satèlit" en quant a decisions polítiques... Australia, Nova Zelanda...) haurien de boicotejar els jocs. No només per com en són de cabrons els chinesos sinó per la ciutat que tenen, on hi ha més merda que al pal d'un galliner... més d'un i més de dos esportistes, després dels jocs s'arrepentiran d'haver-hi anat pels problemes respiratoris.

Per cert, una pregunta que em ronda el cap... la gent, a banda de l'anglès i el suec, entèn (i parla) l'alemany? Últimament m'hi estic fixant molt en les altres llengües germàniques tipus Holandès i Suec i la veritat és qe penso qe fer el canvi de l'una a l'altra no ha de ser tan complicat com començar de 0 ... així algun dia podré anar a viure i passar fred allà dalt.

Anònim ha dit...

Te raó aigua_clara: no es pot anar per la vida sense consumir un producte fabricat a la Xina, siguin les deportives, les piles, el teixit, etc...I, a més, estic segur que algunes coses que diuen que s'han fabricat a Europa, venen manufacturades de la Xina

Anna ha dit...

Aqui esta la gracia, es super dificil no comprar res fet a Xina, per no dir impossible! No us sentiu invadits??? Ja se que en un principi son els treballadors els mes afectats pero potser les multinacionals exigirien canvis en el govern si la gent boicotes els seus productes. Una utopia pero sempre es pot sommiar. El que es evident es que com diu l'Albert els esportistes haurien de boicotejar els JO.
El suec te moltes similituts amb l'alemany, entre altres coses perque el suec sempre "presta" paraules de llengües que s'han fet servir a la Cort o al comerc. Basicament: el frances, l'alemany i actualment l'angles. La gramatica, pero es mes semblant a l'anglosaxona que a l'alemana.