dilluns, 10 de març del 2008

nova adreca

Avui, cansada de que el servidor de bloc.cat no funcioni, continuo amb el meu blogg a aquesta nova adreca. I comenco amb un post escrit la setmana passada.

Em vaig quedar en que havia anat a Ikea i n’havia sortit amb mal de cap. La veritat es que es forca incensat anar-hi el 1er dissabte de mes, quan tothom ha cobrat, sempre esta a tope. A mes, una de les coses que volia comprar s’havia esgotat i “mi gozo en un pozo”. Pero per altra banda em va fer gracia una novetat: han posat unes caixes ràpides a l’hora de pagar, on t’escaneges tu sol els productes comprats i passes tu mateix la targeta per fer efectiva la compra. Hi havia un noi per ajudar, pero eren 4 caixes aixi i ell sol. Seria molt facil estalviar-se unes quantes corones, pero la moral i el civisme dels suecs fan que aquestes coses funcionin. Segurament ja han calculat que el que s’estalvien en personal es mes que el que poden perdre en furts.
Ja fa uns anys que en el supermercat on comprem un cop a la setmana hi ha un sistema d’auto-scanning: vas amb un aparatet i a mida que agafes les coses escaneges el codi de barra i les fiques al carro de la compra directament a les bosses. A l’hora de pagar nomes has de donar l’aparatet i pagar la suma total. Aixi t’estalvies haver de treure totes les coses del carro a la cinta de la caixa, que la caixera les escanegi i despres haver-les de ficar a les bosses. De tant en tant i de manera al.leatoria et fan un control per comprovar que escaneges tot com s’ha de fer. Si ho has fet correctament, aquests controls son cada vegada menys sovint.
Creieu que aixo podria funcionar a Espanya o a Catalunya?

7 comentaris:

Noe R. ha dit...

jajaja! jo crec que seria IMPOSSIBLE!!! L'últim cop que vam venir a Suècia ja vaig veure aquest sistema que personalment el trobo genial i molt intel.ligent, però de la manera que som aquí crec que hi hauria una quantitat brutal de robatoris (avui no marco una cosa, demà no en marco tres i demà passat no marco res del que porto al carro, a veure si tinc sort i no m'enganxen). Quina pena...
Per cert, pots canviar l'idioma del bloc? és que tot menys el que escrius tu surt en suec...
A veure si ara et podem llegir més sovint!

Anònim ha dit...

Hola: felicitats pel nou format. L'anirem seguint però hauries d'explicar com s'envien els comentaris doncs només està en suec

Teresa ha dit...

No crec que funciones, a no ser que posessin un sistema d'alarma a la sortida. A Espanya hi ha massa "espabilats"

Anònim ha dit...

Hola, sóc en Carles i estic col·laborant amb els administradors de bloc.cat durants els darrers dies per trobar una solució i poder "reflotar" el sistema, i sembla que des d'abans d'ahir a les 23:00 aprox. els sistema ja està funcionant correctament.

Demano disculpes en nom de tot l'equip de bloc.cat (que com podeu suposar es molt reduït) i assegurar-vos que hi estem dedicant tots els esforços possibles per a què el sistema torni a rutllar com temps enrera, on bloc.cat fou un referent dins l'espai de blocaires catalans.

Intentarem encetar una nova etapa de bloc.cat, amb un mantiment més constant, amb millores i noves funcionalitats (potser fins i tot un canvi de servidor), però també sabem que intentar-ho no és una garantia per aconseguir aquest objectiu, és per això que entenem i acceptem la decisió de blocaires com tu de migrar el bloc cap a sistemes més "estables".

Gràcies per la comprensió i molta sort en aquesta nova etapa de blocaire.

Kuroi Neko ha dit...

Hola Anna,

Sento decebre't, però aquest sistema "d'autopagament" ja existeix, ho ha implantat l'Alcampo, al menys a Badalona. Jo hi he anat un parell de cops, hi ha una noia controlant que ni ningú pispi res, i t'ajuda en el que calgui. T'asseguro que el sistema està muntat perquè sigui bastant difícil endur-se res...

Per cert, enhorabona pel nou blog! Feia dies que volia entrar a l'antic i no hi havia manera. Segur que amb aquest t'animes i escrius més sovint! :)

... ha dit...

El meu pare també m'ha comentat que a l'Alcampo de Sant Quirze també hi ha el pagui vostè mateix, però amb més "barreres" que als Ikea d'aqui a Suècia. I lo del catxarret del Maxi, ufff.. ni de conya funcionaria allà :P

Anònim ha dit...

Jo visc a Sant Quirze i dono fe qe a l'Alcampo hi ha 4 caixes d'autoservei.

La gent és bastant inútil i no té ni la més mínima idea de fer-ho servir, en general, encara que sempre s'hi aventura algú.

Són extremadament desconfiats i pesats, el sistema està bé, el plantejament a mitges. A més a més, si pagues amb targeta de crèdit has d'arrossegar bosses i tal i parar ensenyar la targeta, el DNi, signar... un follón... esperem qe am el DNI electrònic es pugui signar a la pròpia caixa digitalmetn perquè si no...