dijous, 27 de març del 2008

son soneta

La manca de son ja comenca a produir els seus fruits: avui quan li donava el berenar a l'Elna, m'he adonat que estava bufant primer la cullera perque no es cremes, pero li estava donant plàtan! (fred, evidentment). Ahir a la piscina li vaig deixar anar la frase que fem servir quan li tirem aigua al cap "ara ve aigua" quan el que li volia dir es que agafes el peixet de goma que tenia davant. Aquesta nit m'he adormit amb el brac penjant en el seu bressol i m'ha quedat tot adormit, valgui la redundancia... Enfi, no comments.
Em pregunto QUAN podre dormir ni que siguin 6 hores seguides???!!!
Una noia amb la que em trobo a vegades que tambe esta de baixa per maternitat, te un nen de 3 anys i mig que des de SEMPRE es desperta entre les 03.30 i les 05.30 i ja no es torna a dormir. Es a dir, es lleva i vol esmorzar, o jugar com si fossin les 7 del mati. Us ho podeu creure? Quan li pregunto que que li diuen el professionals em diu que basicament res. Li van recomenar que eliminessin la migdiada i ja ho van fer, pero l'unic resultat es que el nen a les 7 de la tarda ja no pot mes i es queda clapat. A part d'aixo, li han contestat les frases tipiques que sempre diuen aqui: "cada nen es diferent", "hi ha nens que fan aixo", "cada nen es un mon", etc. Es a dir, t'ha tocat la rifa i no hi ha res a fer, xata.
Tinc una amiga a Barcelona que te un nen de 5 mesos que des de que en te 2 te restrenyiment. Com que podia estar sense fer kk mes de 2 dies, la meva amiga (que a mes a mes es metge de capcalera) estava tota preocupada i el pediatra li va dir que li dones una cullaradeta de suc de taronja. I com diu ella, es "mano de santo" perque el nen caga que no vegis! Aqui, et diuen que es normal, que hi ha nens que caguen varies vegades al dia i d'altres que ho fan un cop a la setmana i que no passa res, que cada nen es diferent. Potser a Catalunya es tendeix massa a uniformitzar totes les criatures: "ha de fer caca cada dia", "ha de menjar cada 4 hores", "a aquesta edat hauria de dormir tota la nit", etc. I a Suecia es passen de l'altre extrem, perque quan comences a estar desesperat perque el crio no dorm o no menja o no caga, i quan l'unic que vols es que algu et digui "fes aixo" o "prova allo altre" et trobes nomes amb la resposta "que vols fer-hi, cada nen es un mon, ja li arribara el seu moment".
Per cert, que no se si us ho havia comentat, pero aqui el pediatra nomes visita el bebe quan neix, als 2 mesos, als 6 mesos i als 10 mesos, a no ser que estigui malalt o tingui algun problema. Els controls de pes i talla i de desenvolupament, aixi com les vacunes, els fa la infermera especialitzada en pediatria. A partir dels 2 anys nomes hi ha un control als 4 i als 5 anys i despres els controls els fa la infermera de l'escola. Si, hi ha una infermera a cada escola publica que segueix als nens fins que tenen 16 anys.

5 comentaris:

Teresa ha dit...

Ja et diré el que en penso jo quan em toqui, que serà aviat! Però jo tinc la sensació que per estalviar recirsos s'estan de moltes especialitats que a Catalunya les trobem ben normals. Salut i descans!!

Anònim ha dit...

De fet aquí també visita la infermera quan el nen neix, als 2,4,6,12,18 i 24 mesos. És la que li posa les vacunes i li fa tot el seguiment. El metge només entra un momentet per comprovar que tot va bé, auscultar-li el cor i pulmons i ja està ( an o ser que estigui malalt, que llavors sí que et visita només el metge). Almenys a Moià! I, per cert, jo ho trobo molt bé, cadascú la seva feina...
Ah, i la tendència de "cada nen és diferent, això és normal, etc...", almenys aquí Moià també es diu molt, sobretot la llevadora (o és el que em deia a mi quan em trobava amb la teva situació)

Finestreta ha dit...

Doncs una germana meva té un nen que no va dormir una nit seguida fins que va tenir 3 anys, ni una de sola!!! No és per desanimar...

Sobre això que dius dels extrems, doncs home, trobo que si estàs preocupada pel teu fill, sí que et quedes més tranquil·la i et diuen que provis amb això o amb allò no? Almenys unes pautes!

Anna ha dit...

Teresa: estic d'acord amb tu, per estalviar recursos passen de moltes coses que a Catalunya tothom te com a drets adquirits, tot i que seria millor per l'economia del pais que s'eliminessin. Vegis: ecografies cada trimestre, visites a urgencies gratuites, etc.
Noemi: es veritat que la majoria d'amigues meves porten els fills a la privada i llavors es el metge que fa el seguiment. El mateix passa amb el tema ginecoleg. Aqui sempre et mira la llevadora, fins i tot qui fa l'ecografia es llevadora. A Catalunya si vas per la privada et visita el ginecoleg. A la publica et veu mes la llevadora, pero el metge segueix tenint un paper molt important.
Finestreta: jo tambe tinc una neboda que + o- com el teu nebot. I una altra que lamentablement sembla que va pel cami... Deu ser que ve de familia.

Josep Lluís ha dit...

Quina sort tenir els "nens" grans. De tota manera ara un no dorm perquè els nens no han arribat encara.
Ei! i ja han canviat l'hora...una menys.
Nanit