dissabte, 21 de juny del 2008

solstici

Ja ha passat un any mes. Volant! Sembla que no fa pas tant seiem al costat del "majstången" (vegeu foto). Jo amb la panxa grossa, la Julia amb la corona de flors al cap... I ahir, tornavem a ballar al voltant d'aquest pal tan caracteristic, aquesta vegada sense panxa pero amb una princeseta dormint al cotxet. Be, dormint es un dir perque a la que va comencar a sonar la musica pels altaveus ja es va despertar (cosa per altra banda totalment comprensible). La musica, ben tradicional, amb lletres tan absurdes com "les petites granotes son curioses de veure, sense orelles i sensa cua, coa-ca-ca, coa-ca-ca..." i amb gestos acompanyant el ball. El temps va ser el tipic de midsommar: sol, nuvols i pluja. I com cada any vam menjar patates "fresques" (un tipus de patata que es cull en aquesta epoca i es molt apreciada: patates petites i rodonetes), arengades en salsa, salmo i maduixes (sueques!) amb nata. Alguns van veure vodka pero personalment no ho vaig fer. En part perque encara alleto a l'Elna, pero basicament perque no he apres (ni crec que ho faci mai) aquesta tradicio que tenen els suecs de veure el vodka en petits gotets i de cop, despres de cantar una canconeta.
Vam tenir convidats a casa i les nenes van estar jugant fins a les 23.00 a fora, perque encara era de dia! Al nord de Suecia tenen 40 dies amb 24 hores de llum... Es clar que a l'hivern son 40 dies de foscor absoluta!

1 comentari:

Teresa ha dit...

Hola Anna, encara segueixo igual, amb panxa. Ui les patates noves!! son bonissimes!! Aquest dies m'en aprofito!! I lo desl snaps de vodka igual que tu, no hi veig la gràcia per enlloc.