diumenge, 21 de desembre del 2008

julrusning



La paraula sueca del títol resumeix molt bé la sensació que tinc cada any en aquestes dates: acabar de comprar els regals, preparar-nos per dormir a casa els sogres, dinar a casa tiets polítics, marxar cap a Bcn... En definitiva una mena d'estress mig agradable. Estress perque sempre hem d'anar a última hora amb tot, perque no es troben els regals que es busquen, perque les nenes, sobretot l'Elna, necessita molts trastets a tot arreu on anem, etc. Agradable perque ve de gust trobar-se amb la gent, passar dies en familia. Mig perque a vegades aquests dinars/sopars es fan eterns i nomes tinc ganes de tornar a la rutina de cada dia. I tot i així, quan s'acaben les festes sempre queda aquesta mena de buit, com quan en un poble de platja se'n van els estiuejants perque s'acaben les vacances.

Aquesta tarda estem convidats a casa uns amics, per beure "glögg", que pels que ja no s'en recorden, és un vi calent especiat amb claus, gingebre, canyella i altres espècies nadalenques (vegeu imatge). Molt típic i una excusa més per trobar-se a casa de la gent, que vé de gust quan és fosc i fa fred a fora.

Parlant de foscor, avui és el dia més curt de l'any, però a partir de demà ja s'anirà allargant a poc a poc. Visca!! Tot sembla indicar però, que no hi haurà neu per Nadal. Llàstima.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

cada any penso que he de començar mes aviat a buscar els regals, pero no hi ha manera!...acabo sempre amb retard i amb la impressio que em deixo alguna cosa. No se per que els dies passen mes rapid en desembre!!!No hi ha remei. Ara que en teoria tinc mes temps, resulta que em passa igual.Pero al final tot es fa i arriben els dies de les retroballes, l'alegria de tornar a veure'ns. Fins aviat.

... ha dit...

Nosaltres tenim una ampolla de glögg (de l'IKEA) que ens pendrem d'aquí poc, per recordar el breu temps que vam viure feliços a Suècia. Evidentment les Pepparkakor no van faltar el dia de Santa Llúcia tampoc... nosaltres anem acumulant tradicions... d'aquí uns anys, si seguim voltant pel món, segur que tenim excusa per fer festes cada dia :P
Salut i Bon Nadal !!!!

Anònim ha dit...

ja ha passat la loteria i encara que a Catlunya ha tocat força a nosaltres res....

Kuroi Neko ha dit...

Què bé!
El Nadal sempre és temps d'estar recollit a casa, amb la família, de menjar coses que no menges normalment la resta de l'any, de fer-se regalets, de mirar pel·lis, i en fi, de descans...

Jo aquest any m'ho penso prendre al peu de la lletra ;)

Ànims i bon viatge per terres catalanes i sueques!

aigua_clara_

merike ha dit...

Els festes s'acaben avui i llavors esperarem l'any nou. A Hèlsinki hem tingut un temps preciós. Cap pluja, cap neu. Cap cotxe a la ciutat no se centra!!!
Ha det så skönt!