dimarts, 13 d’octubre del 2009

consumir



Ja està, ja hem encarregat l'estufa i ens la venen a instal.lar el 25 de novembre!! I és el model que veieu en la imatge. Aquestes setmanes se'm faran molt llargues!

I parlant de consumir, avui he llegit un mini reportatge d'una noia mare de dos nens de 4 i 6 anys, que inspirant-se en el llibre de Judith Levine "Not buying it, my year without shopping" (més o menys: "no comprar-ho, el meu any sense anar de compres") va decidir passar-se un any sense comprar res innecessari. És a dir, comprava menjar i productes de consum bàsics, però va deixar d'adquirir roba nova, cosetes de decoració i altres banalitats. També va deixar d'anar a fer cafetons amb les amigues i va parar de donar-se el gust de dinar en restaurants cars. Els sis primers mesos diu, van ser durs però després ja formava part de la seva rutina diaria i al final de mes (obviament) tenia molts més diners al compte. Després de l'any de no consumir, diu que inverteix més en menjar de qualitat, productes ecològics i que tria més acuradament quin producte comprar. Per exemple amb el seu marit han decidit que volen un cotxe bo i utilitzen els diners per comprar-lo enlloc de gastar-los en petites cosetes constantment.

Jo haig de dir que el fet de viure a les "afores" i només moure'm de casa a l'escola, la guarderia i la feina, fa que no tingui ni temps ni possibilitat d'anar de compres o sigui que no m'haig ni de plantejar el repte d'un any sense "shopping". Si hi ha una cosa que no suporto és comprar merdetes "made in China" que no serveixen per res només perque són barates. El dinar a l'escola em costa 2 euros al dia, l'Elna hereda la roba de la Júlia i la Júlia reb molta cosa de les seves cosines segones. Quan invertim en la llar, ho fem amb despeses contundents (com ara l'estufa o coses pel jardí) però que són a la vegada una inversió. Això sí, preferiria poder anar més sovint de compres perquè cada matí quan haig de triar la roba no sé què posar-me perquè la meitat (o més) del meu vestuari el tinc molt vist.

5 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Has fet una bona compra, conec aquests aparells i van molt bé...no embruten gaire i donen molta escalfor, necessària per les vostres llargs hiverns.
I també soc dels de comprar només el necessari.

Kuroi Neko ha dit...

Aisss, és que tenir la teva casa i invertir-hi per trobar-t'hi agust és tot un plaer! Vaja, a mi em sembla que ho és :D

Saps que hi ha roba a la venda per Internet, de primeres marques i a bons preus? Ho dic per això del temps, que dius que no en tens gaire :P

Anònim ha dit...

Segur que aquesta estufa tan bonica us donarà calor, però el més important, donarà confort a la llar.

salvador ha dit...

M'agrada el nou format del bloc. Crec que lo de l'estufa és una bona inversió.

Sergi ha dit...

Bon dia, tinc una pregunteta. He sentit que a la TV Sueca, TV4, fan tots els partits del Barça en directe. No se si es veritat o no, pero voldria una confirmació "in situ" per si fan també per internet. He entrat a la pagina www.tv4.se per el meu suec es prou limitat (je,je) i no trobe cap referencia per cap lloc. Una ajudeta hem vindria molt be.
Gracies per anticipat
Sergi