dijous, 29 d’agost del 2013

Ants borratxos


Reprodueixo una notícia curta al diari d'avui (DN) a la secció regió Estocolm:

"Ants borratxos escapen de la policia

Cinc ants borratxos i amenaçants es van escapar de la policia dimarts al vespre, després d'una festa. Els ants es van passar el vespre menjant fruita fermentada d'un jardí particular [la qual cosa els va provocar la borratxera]. Els propietaris del jardí no podien entrar a casa seva a causa de l'actitut violenta dels ants i per això van avisar a la policia. Quan la policia va arribar al lloc, però, els ants ja havien fugit."

Des que visc aquí només em vaig trobar una vegada amb un d'aquests animals. De fet eren una femella i la seva cria, a dos carrers de casa (visc a les afores, no al centre de la ciutat!) i per sort de seguida van marxar cap al bosc. Són macos, però millor veure'ls des d'una distància prudencial, perquè poden ser força agressius si se senten amenaçats.

En aquestes èpoques en que la fruita madura que no s'ha recollit es va fermentant, no només són els ants el que fan "festes". Més d'un ocell s'emborratxa i no m'extranyaria veure alguna daina fent esses per aquí aprop.

3 comentaris:

L'ou cost ha dit...

Vaig veure un travessant davant del meu cotxe a Noruega, per sort a uns metres prudencials. Molt macos però guarant les distàncies i més si han estat de festa.

Garbí24 ha dit...

Ep....el d'bans era jo....

albert ha dit...

Benvinguda de nou. Et trobàvem a faltar