dimarts, 10 de desembre de 2013

cançonetes

Si hi ha una cosa que no puc sofrir de tota la histèria consumista del Nadal, són les cançonetes que ens obliguen a escoltar dia sí, dia també. Que els aparadors posin ornamentacions nadalenques al novembre, que els carrers s'il.lumin i els amics et convidin a glögg i lussebullar, d'acord. Però que et matxaquin el cervell amb tonades que es repeteixen any rera any, no hi ha qui ho aguanti, tu! Penso en els pobres treballadors de les botigues que per nassos han de sentir aquesta música. La deuen odiar! Aquí a Suècia la majoria són nadales anglòfones i van des del "Let it snow" fins al "All I want for Christmas is you" de la Maria Carey, sense oblidar l'odiós "Last Christmas" del George Michael o el "Santa Claus is coming to town". També hi ha les encara més clàssiques com "Gingle bells" o les més religioses com "Joy to the world" (en català Joia en el món). Evidentment també se senten les sueques, com , "Nu tändas tusen juleljus", "Oh heliga natt" i les versionades en suec que venen d'Alemanya o d'EUA.
HORRORÓS!!! Les músiques i lletres poden ser maques però s'arriben a fer tant pesades que al final acaben deixant d'agradar. I quan arriba Nadal (el de veritat, no el comercial) ja ningú les vol sentir!
La solució és escoltar la meva pròpia música o la ràdio amb auriculars quan vaig per les botigues. El problema és que amb la tonteria igual acabo tenint tinitus!
Suposo que a Catalunya hi ha el mateix problema amb l'agreujant que les compres nadalenques s'allarguen fins al 6 de gener. I sincerament, les típiques nadales catalanes cantades per corals infantils no són pas més agradables.

2 comentaris:

joan gasull ha dit...

La veritat és que tit el Nadal cansa, la única cosa que espero de aquests dies és fer festa i no haverde treballar. La resta és tot tant fictici i alterat que no dóna ganes de celebrar-ho.
Almenys jo no tinc problemes amb els dinars familiars com molta altre gent que sento queixar-se continuament de la mandra que els fa.
En tot cas bones festes.......per cert ja has estrenat la pala? :-) :-) :-)

Teresa ha dit...

A mi n'hi ha algunes que m'agraden molt sobretot les clássiques o religioses. Les que es canten a Irlanda també són molt maques. Pero algunes són horribles: los peces en el río y la marimorena...