dimarts, 12 de gener de 2010

barraques vs kolonilott

Quina ràbia, havia escrit tot un post i no se m'ha publicat!!
L'hauré de resumir:
- Tornada a Suècia; mínima temperatura registrada al termòmetre de casa -20'6 graus. Avui -12
- Valoració de les vacances: un gust! Han quedat coses per fer, com sempre, però en general tot molt bé. Hem carregat pil.les d'estar amb familia i de gaudir de la llum.
- Motiu del títol i les fotos (la primera a algun lloc prop del Llobregat, les altres dues, al barri Södermalm d'Estocolm): no m'agrada la imatge que veiem tot sovint al costat de moltes carreteres catalanes; horts amb barraques mal fetes que tene més l'aspecte de barri xungo sudafricà que de país europeu. Perquè no es regula millor? Així com en teoria no es pot construir una casa on sigui i de qualsevol manera, no s'hauria de poder delimitar un hort amb somiers vells ni fer edificacions amb "uralita".
A Suècia hi ha el que s'anomena "koloniområdet", unes zones on la gent que viu a ciutat pot anar a cultivar les seves verdures, arbres o flors. Regulat per llei i ben organitzat. El terreny sol ser de propietat municipal i se'n paga un lloguer. Van molt buscats i com podeu veure a les fotos, és bastant bufó.
- Parlant de carreteres: com pot ser que encara hi hagi prostitutes esperant al mig de la carretera de la Roca a que es pari algun client? Qui es para? Qui paga? Qui es queda els diners? Com pot un home tornar a casa amb la parella tan tranquil després d'haver estat amb una d'aquestes dones, que segurament ha vingut d'un país de l'est amb l'esperanca de trobar una bona feina i guanyar-se la vida dignament? Patètic!!!

2 comentaris:

garbi24 ha dit...

Això si son barraques......i les putes,no se qui coi s'hi para, pero t'aseguro que moltes vegades passant la cadira està buida.......
Es veu que hi han molts homes sense dignitat ni orgull. Pobres noies

aigua_clara_ ha dit...

Són maques les cabanes aquestes que ens ensenyen... Semblen cases en tota regla!

Això de les prostitutes està fatal, no sé quan arribarà el dia que aquestes persones puguin regular la seva situació d'alguna manera i s'acabi amb això.