dilluns, 21 de febrer del 2011

buff



Dissabte vam anar a esquiar i ens vam quedar ben congeladets. Feia temps que no tenia aquest fred que fa mal. Estavem a -13 però com que a més quan baixes per la pista et vé el vent a la cara la sensació encara és de més fred. Per moltes capes de roba que portis, la cara (o millor dit el nas) costa de protegir i les mans també.
Ahir em vaig comprar un "buff" de llana de Merino. Els models em van agradar molt però no va ser fins que vaig arribar a casa que vaig veure que l'empresa que els fa és catalana i que són fets a Igualada! Em va fer molta il.lusió perquè avui en dia és difícil trobar alguna cosa que no sigui "made in China", però sobretot perque era fet a Catalunya, i són pocs els productes catalans que arriben fins aquí. Ara, el que no em va agradar tant és que a l'entrar a la pàgina webb vaig veure que el preu en euros era bastant més baratet que en corones, però que no podies comprar per Internet si vivies a Suècia (suposo que perque han donat l'exclusiva a algun distribuïdor). La diferència de preu es deu, suposo, entre altres coses a que en aquest país, tot el que no sigui alimentació o premsa/llibres té un IVA del 25%, que sincerament trobo abusiu (juntament amb Dinamarca i Hongria som els països en que més IVA paguem de la UE).
I no creieu que això dels impostos sempre repercuteix en un benestar per sobre dels altres països. Per exemple, juntament amb Finlàndia som els països de la OECD amb menys llits hospitalaris per 1000 habitants. Avui llegeixo una carta al diari d'un metge que té una germana dement (82 anys) que viu sola en un pis, perquè no hi ha lloc en cap residència. Té dret a que vingui algú a ajudar-la a casa, però no gaires hores. Ja se l'han trobat 3 vegades a terra amb alguna cosa trencada. Sembla mentida que pugui passar en un país com Suècia, oi?
Però tornant al títol, m'encanta veure que una empresa catalana s'ha fet un lloc en el mercat de la globalització. La qual cosa em fa pensar en la gent emprenedora, que sempre m'ha agradat, i en un programa que acabo de veure per TV3 a la carta i que està molt bé. Un dia per casualitat vaig escoltar per Catalunya Radio el programa de  Gaspar Hernández "L'ofici de viure" i des de llavors de tant en tant l'escolto, i avui he enllacat amb el programa televisiu del mateix periodista. Us el recomano.

5 comentaris:

El porquet ha dit...

Fa goig veure que bones iniciatives catalanes s'obren pas en aquest món!

Garbí24 ha dit...

si els de madrid ens deixessin anar...arribariem molt lluny. Guarda't de la fred que els dies ja s'allarguen

Anònim ha dit...

Tens molta raó. Gaspar Hernàndez és dels periodistes amb més talent de Catalunya

nerona ha dit...

A mi també em faria molta il.lusió trobar un producte català per aquí... de moment només he trobat fuet, però està fet a Madrid :(

Aquí la marca Buff no triumfaria gaire, perquè en alemany "Buff" és una casa de prostitució!!! :)

Finestreta ha dit...

Catalunya és plena de gent emprenedora, jo també me n'enorgulleixo!