dimarts, 5 de novembre del 2013

Parcs i jardins

Ja sabeu que fa uns anys que sóc membre d'una associació, la Societat d'amateurs de jardí de Suècia. Segons la meva filla això d'amateur sona molt malament perquè sembla que no en sapiguem, però basicament és per distingir-nos dels professionals ja que nosaltres només som aficionats. Alguns membres, però, en saben bastant més que molts jardiners. Des de l'associació s'organitzen conferències, viatges, mercats de plantes i fires. També es fa un intercanvi de llavors a nivell estatal i s'edita una revista quatrimestral pels membres.
A part de ser-ne membre, també formo part de la Junta Directiva des de fa quasi tres anys. A la Junta ens encarreguem d'organitzar les conferències, la majoria de gent especialitzada en una àrea concreta dins la jardineria, però alguna vegada algun dels integrans de l'associació fa una presentació sobre algun viatge que ha fet, sempre relacionat amb les plantes.
Tot això ho explico perquè m'han encarregat de fer una presentació/xerrada sobre els jardins a Catalunya. Durant els últims anys he anat fent fotografies de la flora del nostre pais que segur que faig servir, però per la presentació m'agradaria incloure parcs i jardins botànics (ja els tinc situats) però també algun jardí privat d'algun amateur català. Vull dir que ha de ser un jardí una mica especial, no el típic amb només gespa, quatre roses i una olivera. M'agradaria que fos un jardí que ja té uns anyets, amb arbres crescuts i bastanta varietat. També podria ser un jardí minimalista de disseny o un de rocalla, per exemple. He vist que hi ha una associació que es diu "Amics dels jardins" però no tenen pàgina web ni e-mail... Per això faig una crida a qui em vulgui ajudar: coneixeu algun jardí amb aquestes característiques sobre el que em puguessiu informar? Us ho agraïria molt!

La presentació l'haig de fer al març i aprofitaré les vacances de Nadal per anar a visitar els llocs i fer fotografies. La pena és que probablement no hi haurà flors i molts arbres estaran pelats, però sempre puc treure fotografies de la primavera d'algun altre lloc.

4 comentaris:

salvador ha dit...

Valen els Jardins botànics? A BCN i a Blanes en tens de preciosos?

Garbí24 ha dit...

Si els públics els tens localitzats no sabria dir-te cap que es surti del normal, però el que si podries fer és contactar amb algún jardiner de cases particulars que segurament coneixerà alguna cosa especial.
Aquesta tarda una mica més i et sento la veu a La Tribuuuuu, llàstima que s'ha tallat la comunicació.. :-)

Anna ha dit...

ha, ha, ha... Sí, va ser una pena. Jo els sentia però ells a mi no... En canvi amb la noia que em va connectar sí que hi podia parlar. Enfí, ja hi haurà alguna altra ocasió.

Teresa ha dit...

No conec gaire gent que tingui jardí. És una llàstima perque són espais preciosos.