dimarts, 19 de novembre del 2013

tardor suau


Em sembla que aquesta és la tardor amb menys fred i més bon temps que he viscut a Suècia. Ja som a la tercera setmana de novembre i encara no ha nevat i pràcticament no hem tingut graus negatius. Fins i tot la temperatura ha estat entre els 5 i 10 graus, que és molt per aquestes èpoques.
M'encanta, sobretot perquè vol dir que l'hivern es farà més curt (sempre i quan no impliqui que la primavera comenci més tard) però també perquè tot és més senzill quan no hi ha neu. Per altra banda, ara que ja es fa fosc a les 16:00, les nits es fan molt llargues. Quan hi ha neu tot queda més il.luminat i el paisatge és més bonic, és per l'única cosa que la trobo a faltar. De totes maneres, la bonança no durarà gaire més i ja han anunciat que divendres no passarem dels 0 graus.
La gent ha començat a penjar llumetes de Nadal una mica abans d'hora i jo crec que és justament per alegrar una mica els carrers que queden tan inòspits a partir de les quatre de la tarda.
Per altra banda, a casa hi tenim treballadors tot el dia perquè estem fent obres i ja en començo a estar una mica fins al monyo: d'ells i del soroll. Sort que és per una bona cosa i poc a poc es va veient l'evolució. Estem fent un segon pis al que abans eren les golfes i la veritat és que quedarà molt bonic un cop acabat, però ja porten més d'un mes treballant i encara en queda com a mínim tot un altre... Justament ara que passo més temps a dins que a fora de casa!

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Ja es mala sort que ara que tens paletes a casa no nevi.....ells també són uns cracks amb la pala...... :-)

Anna ha dit...

Haha! Joan, sempre ets el primer en comentar, gràcies! Sabia que diries alguna cosa sobre la pala....;-)

Anònim ha dit...

Una pregunta: els llacs d'Estocolm es congelen cada hivern? S'hi pot patinar?