dimarts, 13 de gener de 2015

Amants dels gossos

És ben sabut que als britànics els agraden molt els animals de companyia, que anomenen pets. La paraula es sol recordar a la primera quan s'aprèn anglès.
Segons l'Associació de productors d'aliments pels pets (PFMA), al 2014 el 46% de les llars britàniques tenien un animal de companyia. L'animal més popular és el gos, que viu en el 24% de les llars, seguit del gat (17%). Els altres animals estan bastant repartits entre peixos, conills, ocells i hàmsters.
En qualsevol cas, és habitual trobar-se gent passejant amb gossos, tan a la ciutat com al camp, boscos, etc. En general, la gent és força neta i recullen les caques, especialment si són a la vorera. No obstant, en plena natura semblen ser més lacis, suposo que pensant que la caca ja es desintegrarà i fins i tot adobarà la terra. Em sembla bé sempre i quan ho facin en un lloc per on no ha de passar la gent, però no pels camins senyalats, encara que no siguin asfaltats.
Diumenge vam anar a passejar per una reserva natural molt bonica, amb vistes precioses sobre les valls de Clent, un parc del National Trust. Hi havia bastanta gent i  molts d'ells amb gossos. Fins aquí tot normal. El que ens va cridar l'atenció va ser veure que les caques de gossos que els amos no havien recollit estaven encerclades amb pintura fluorescent. Perquè? No sé si el motiu és senyalar-les per la gent que ha de caminar per allà, perquè no les trepitgin o si és una manera de fer agafar consciència als propietaris d'aquests animals. També he vist que hi ha esprais que fan activar la descomposició dels excrements més ràpid... Potser totes tres coses? Curiós, si més no, i em faria gràcia saber si funciona.
També hi havia aquest cartell, que ens va fer molta gràcia i que traduït vindria a dir "la fada de les caques de gos no existeix" (aquí enlloc d'un ratolí, qui s'emporta les dents de llet és una fada).


1 comentari:

joan gasull ha dit...

Tenir un animal de companyia vol molta dedicació, cosa que molta gent sembla no entendre. Visc a una urbanització on els propietaris d'animals són prou nets, fins que conviden als més petits de la casa a portar-los a passejar. Però del que més em queixo és de la cridòria que de vegades a mitja nit desperta a mig barri.