dimarts, 27 de maig del 2008

infermeres


Ja fa un mes que va comencar una vaga d'infermeres a tot Suecia, perque volen que l'augment de sou sigui mes gran que el que hi ha previst. De moment no s'arriba a cap acord i els que acaben patint les consequencies son evidentment els pacients. Com que aqui l'assistencia privada es quasi inexistent, doncs a creuar els dits perque no et posis malalt! El sou que cobra una infermera a l'entrar a treballar depen de la zona de Suecia. Les pitjor pagades reben 17o00 sek al mes (+o- 1700 eur) pero la mitjana es de 19000 sek (1900 eur). La veritat es que molta de la feina que a Espanya fan els metges, aqui la fan les infermeres, sovint especialitzades. Una manera mes que te l'estat d'estalviar-se dinerets. Jo em solidaritzo amb les infermeres i espero que passin a cobrar un sou mes digne.
Ara que ja ha passat l'Eurovisio (que jo no vaig veure) us deixo amb una lletra diferent del "chiki-chiki" que em va enviar el pare per mail. Molt gracios i sobre el tema que ens ocupa:
Perrea, enfermera > > enfermera, perrea.
El chiki chiki mola mogollón
Se baila con La NANDA, también con HENDERSÓN,
Dale chiki chiki a las de Primaria
también chiki chiki p'a las de Hospitalaria.
Lo bailan en Urgencias y en Reanimación,
Se baila en las Consultas, y en Rehabilitación
Lo bailan en la Escuela,lo bailan en quirófano
Y los Peac lo bailan sin parar!
Y el chiki chiki se baila así (gesticulando): > > Uno, el PAEcito > > Dos, TOMOTENSIÓN. > > Tres, HAGOLASCURAS. > > Cuatro, PONGOINYECCIÓN. > > > >
Perrea, enfermera.
Bailen chiki chiki, báilenlo pacientes,
En la habitación, con todos sus parientes.
Lo bailan en los centros y en la cafetería
Lo bailan en Gerencia, lo bailan todo el día.
Lo baila la estudiante, lo baila el titular
Se baila en continuada, cuando se va a cuidar
Y el chiki chiki se baila así (gesticulando): > > Uno, el PAEcito > > Dos, TOMOTENSIÓN. > > Tres, HAGOLASCURAS. > > Cuatro, PONGOINYECCIÓN.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolguda Anna: la informació que dones es molt interessant però es incompleta perquè no es pot comparar amb Espanya. En primer lloc son diners "BRUTS" O "NETS (BRUTS-IMPOSTOS)?. en segon lloc necessitem saber quantes hores anuals fan aquestes infermeres i si dins el sous de que parles hi ha algun plus per guèrdies.
Una enfermera de la Mutua a on jo estic guanya entre 27.000 y 32000 euros anuals segons la experiencia i els anys de treball sense guàrdies, Euros bruts, naturalment, i amb una jornada anual d'entre 1666 a 1.700 hores.
Per tant, si considerem que una infermera de les que estem parlant tingui un sou brut mitjà de 28.000 euros guanyaria al mes 2.333 brtus anuals (només hi ha 12 pagues).
Així doncs, si pots ampliar més la noticia, amb especial incidència amb el número d'hores anual que es la clau de l'assumpte podríem saber si les infermeres sueques estan be o malament pagades en relació a les espanyoles

Anna ha dit...

Intentare ampliar la info ja que ahir va acabar la vaga, pero de moment nomes aclarir que el soude que parlo es brut mensual (12 pagues) i es el sou "d'entrada" que guanyaria una infermera acabada d'examinar i que es va augmentant cada any.

Anònim ha dit...

Penso que a més és difícil comparar sous (tant amb aquesta feina com en qualsevol altra) perquè el "preu" de la vida a ESpanya és diferent que el de Suècia, em sembla....

Anònim ha dit...

molt divertida la canço...llàstima que l'oigunal sigui tan dolent