diumenge, 4 de maig del 2008

va de gossos


Tot va comencar quan uns gamberros van bandalitzar una escultura d'un gos obra d'una artista de renom, localitzada en una glorieta (o rotonda, no se mai com es diu) de la ciutat de Linköping.
Al cap d'uns dies va apareixer en el lloc de l'antiga escultura un nou gos, fet artesanalment a casa d'algu. Des de l'aleshores, s'ha extes un moviment de "gossos de glorieta" que consisteix senzillament en instal.lar gossos de fusta, de plastic, de cartro, de metall i en totes les formes i variacions imaginables en les glorietes dels carrers de Suecia. Ho fa qui vol, en la foscor de la nit. Fins i tot hi ha una pagina web on els artistes poden exhibir les seves obres. El moviment s'ha escampat a Noruega, Dinamarca i Alemanya, que se sapiga.
Al costat de casa en tenim un que es diu Doris, molt bufo.
M'encanten aquests moviments populars. Es com quan a Franca va surgir el "grup d'alliberacio dels nans de jardi", que es dedicava a segrestar els nans decoratius de pedra que la gent tenia al jardi i col.locar-los al mig del bosc, que era segons el grup, on pertanyien els gnoms.

6 comentaris:

... ha dit...

A Linköping havia de començar... si ja us dic jo que aquí hi ha alguna cosa tòxica a l'aigua o l'aire que ens fa a tots els habitants una mica "peculiars"...
També s'ha de dir que a Sant Cugat hi havia un munt de pintades fetes amb "plantilla" on es veia un gnom de jardí i el missatge "el teu jardí no és casa meva"... poca feina no? hehehe.

Anònim ha dit...

A Sant Cugat, sobretot a la Floresta, les desaparicions de nans de jardí i alliberaments posteriors a Collserola són relativament freqüents.

Anònim ha dit...

Home, com es veu que esteu en terra rica i de poques preocupacions....Aquestes coses acostumen a ser divertides. a mi lo dels nans del jardi em va encantar.

Josep Lluís ha dit...

Aquí, cada any intenten robar una figureta del pessebre (un xai)Tot i les alarmes, ho han aconseguit en dues ocasions.

El gonoms m'agradaria prendre’ls-hi al meu veí.

Teresa ha dit...

Aqui tambe apareix un d'aquest gossos a les rotondes d'entrada a la ciutat. Alguns no estan gaire ben fets... d'altres tenen mes gracia.

Anònim ha dit...

Quina canya el gos de la foto. M'encanta. I lo de l'alliberament de nans de jardi no ho havia sentit mai però m'encanta la idea.
Anna a veure si per les vacances ens arribes amb un gos d'aquests els trobo GENIALS!!!!