dijous, 2 d’abril del 2009

baixar-se coses

Abans que res us haig d'anunciar (tenint en compte lo agoviada que estava en l'anterior post) que per fi sembla que la primavera ha començat!! Ja fa uns dies que estem entre 5 i 10 graus durant el dia i la neu s'esta fonent a marxes forçades. Fins i tot he vist com els àliums que vaig plantar a la tardor ja comencen a treure el cap!!

Ahir va entregar en vigor la llei que permet que les empreses distribuïdores de cds i dvds puguin exigir veure quina persona utilitza una determinada adreça IP. En altres paraules, poden veure qui és que s'està baixant música o pel.lícules d'Internet, amb la conseqüent denúncia a les autoritats.
Fins ara hi havia una llacuna legal: estava prohibit "compartir" parts d'un document en format digital mitjançant un bit-torrent (per Internet, fent servir programes com l'e-mule, ares, etc.) però el problema era que no es podia saber qui era el que comitia el delicte. Ara sí, i les empreses estan més contentes que un gínjol; durant 2 anys i mig han estat enmagatzemant informació amb les adreces IP que es dediquen a "compartir" i a partir d'ahir ja poden començar a investigar qui s'amaga darrera d'aquestes adreces. Segurament la penalització serà econòmica en un principi (per la gent que només ho fa per ús privat).
La qüestiò és si denunciaran a tothom, només als que es passen el dia baixant-se coses o bé triaran a l'atzar unes quantes persones que serviran d'exemple? A l'escola, el 90% d'alumnes es baixen música i pel.lícules d'Internet i per tant m'imagino que és el que fan la majoria de joves del país. També tinc amics i col.legues que ho fan o ho han fet.
No sé com deu estar ara el Codi Penal espanyol perquè quan jo vaig estudiar Dret, no existia aquest problema. Com es controla i penalitza la infracció de "pirateria" a Espanya? Ho sabeu?

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

DE moment això es campi qui pugui , l'altre dia vaig estar amb un sr. que te un bar musical i prepara festes de casament i altres esdeveniments i asta ell mateix es baixa la musica del emule , això si sempre amb la maleta amb alguns originals per si bé algun inspector.
Ara es comença aparlar de fer alguna cosa al respecta ,però el nostre país es lent ,molt lent .
Gestiono també un centre de negocis i pensa que allà haurem de tancar els ports de pagines de descarrega perque ens colapsen l'adsl de 12 mb que tenim contractada .La gent s'entreté molt a la feina :)

Noemí ha dit...

Doncs jo la veritat és que no en tinc ni idea... Només sé que al cine i a les pel.lis de dvd que lloguem fan un anunci dient que baixar-se coses és delicte, però no sé com es penalitza. La veritat és que jo tampoc baixo res per internet...
Aquí també sembla que finalment començarà la primavera (o això espero perquè d'akí poc em petarà la jaqueta d'hivern!) però déu ni dó quina setmaneta de pluja i fred hem passat!

ramon ha dit...

Estic d'acord amb aquesta llei doncs si tothom "es baixa" coses anem a la destrucció de les idees creatives