dimarts, 23 de juny del 2009

vacances!


Per fi, vacances! I encara més per fi: BON TEMPS!! No m'ho puc creure, les previsions són de sol cada dia i de 20 a 25 graus durant tota la setmana!!!
Ahir i avui he deixat les nenes a la guarderia de 9 a 3 per poder fer coses d'aquestes que sino mai es poden fer: anar de compres, actualitzar el bloc, baixar les fotos de la càmara, arreglar el jardí, desar la roba d'estiu a l'armari, netejar la casa a fons,... evidentment no tindré temps de fer-les totes, però alguna coseta espero que sí. He hagut de mentir, dient que tenia un curs perquè aquí tenen això: es considera que si no has de treballar o estudiar, la teva obligació és tenir els nens a casa. Ja he comentat altres vegades que la idea que es té aquí sobre la guarderia és molt diferent que a Catalunya. No es veu tant com un centre pedagògic sinó com un pàrquing al que els pares estan obligats a deixar els nens (pobrets) perquè ells han de treballar. És a dir, ets una mala mare si t'en vas a fer altres encàrrecs (el doble de ràpid si vas sense crios) enlloc de ser a casa amb els fills... I no estem parlant de nens de mesos o petitons, no. Com ja us he explicat alguna vegada, aquí a la guarderia hi van els nens des de l'any als 5 anys(o sis, depenent de quan els fagin).
Total, com que saben que treballo de mestra i que l'any escolar ja s'ha acabat, doncs he hagut d'allargar el curs que vaig fer la setmana passada a l'Instituto Cervantes fins avui. Em fot mentir, però considero que tinc dret a dos matins per mi sola (de fet preferiria tenir tota la setmana). A més, les nenes s'ho passen la mar de bé amb els seus amics.
I seguint amb el tema guarderia: ens han enviat un mail dient que de cara el curs vinent, canvien algunes rutines. A la Júlia ja no l'afecta perquè comenca l'escola però a l'Elna sí. Una d'aquestes noves iniciatives no m'ha fet cap gràcia. Resulta que han decidit que els nens que fan la migdiada la faran a partir d'ara al seu cotxet, a fora al jardí. D'aquesta manera tenen una habitació més per fer altres coses (allà on fins ara tenien els matalassos) i, segons ells (per mi molt discutible) es redueix el risc de contagis, els nens se senten segurs perquè són al seu cotxet i a més seran al menys una hora més al dia a fora, que sempre és bo. I no creieu que això només és per quan fa bo, no. TOTS els dies de l'any, encara que estiguem a graus negatius, cosa per altra banda succeeix uns 150 dies a l'any en aquest país. Tothom diu que és tan bo això de dormir a l'aire lliure, només cal anar ben abrigats. Però la qüestió és si es pot ensenyar a nens que no ho han fet mai quan ja tenen unes edats...
No sé pas com anirà per l'Elna que no dorm mai al cotxet; quan anem a passejar li agrada mirar tot el que passa al seu voltant i no em puc imaginar que l'estirin al cotxet i s'adormi ipso facto. Més aviat, me la veig aixecant-se tota l'estona, treient el cap, etc.
S'ha de dir que els cotxets aquí no són d'aquests "paraigües" sinó en plan robustos, i que es poden estirar completament. No obstant, queden una mica estrets per una nena de 2 anys com tindrà l'Elna la tardor vinent.
I com que aquí les guarderies et "toquen" (i encara gràcies que en tens una) i a sobre són totes públiques, doncs tampoc no pots dir gran cosa ni canviar a una altra.

5 comentaris:

Noemí ha dit...

Déu ni dó! A més en un cotxet el nen no pot dormir tant bé com en un llit, una cosa és un dia, perquè estàs fora de casa i l'altra és tot l'any! I el nen que està acostumat a dormir de costat o panxa a terra què? Lo de que els hi toqui l'aire bueno, però que no surten durant la resta del dia? Ja n'hi hauria d'haver prou, no? Aquí a l'hivern no surten ni al pati perquè ai pobrets, es poden encostipar...

ramon ha dit...

És curiós tot el que expliques. A Catalunya ja hi haurien hagut tres manifestacions i s'hauria demant la dimissió al conseller de torn...

Kuroi Neko ha dit...

Ostres, quines coses! Em sembla una barbaritat allò de dormir al cotxet amb dos anys i sobretot el tema de dormir a l'aire lliure ¡amb neu!

No hi ha manera de dialogar aquest assumpte per trobar-ne una solució millor?

salvador ha dit...

No es pot veure la fotografia que deu anar amb el "post"

Unknown ha dit...

Anna,

L'Eugènia m'ha comentat el q havies escrit al blog... i em sembla salvatge...
Però com poden tenir nens de 2 anys dormint en un cotxet a -15 graus?
La meva nena amb dos anys ja no anava ni amb cotxet... explica-li tu q a sobre si ha d'estirar per fer la migdiada...
Jo sempre he pensat que als països nòrdics hi havia moltes més avantatges per a mares amb nens petits, però la veritat, entre q no els pots portar a la guarde sempre q vulguis i que pretenen q desde petits es curteixin tant si com no contra el fred (Pq microbis potser no hi haurà sota zero... però igual pillen una pulmonia, no?)Quasi q prefereixo la màrfega i la classe atapeida de la meva filla...