divendres, 6 de novembre del 2009

vacunar-me, sí o no?

No sé què fer. Que extrany! direu els que em coneixeu...La indecisió és un dels trets que em caracteritza.
Aquesta vegada va sobre un tema de salut. Des de que va arribar a Europa la "nova grip" se n'ha parlat molt en tots els mitjans de comunicació. Que si una persona ha mort en tal país, que si una altra està endollada en una màquina per respirar, etc. Després va venir la qüestió de la vacuna. Aquí a Suècia s'ha fet la recomenació general de que TOTHOM hauria de vacunar-se, excepte nens de menys de 3 anys i persones al.lèrgiques a algun dels components. La raó és que pel fet de tractar-se d'una nova grip molta més gent es contagiarà perquè no hi ha inmunitat entre la població. L'Estat va comprar un munt de dosis que primer havien d'anar pels grups de risc: persones amb malalties respiratòries, dones embarassades, altres malalties cròniques. Jo pertanyo a un grup de risc, perquè sóc asmàtica i per tant se'm recomana especificament pendre la vacuna.
Jo primer vaig pensar que no em vacunaria, entre d'altres coses perque penso que tot és un tinglado comercial perque els laboratoris s'omplin les butxaques i perquè la població centri la seva atenció en altres coses que potser no son les realments importants. Per altra banda fa anys que no he agafat una grip. Com a molt mal de coll i encostipat, però mai febre. Un altre factor en contra és que no tinc cap ganes de patir efectes secundaris (més d'un de cada 10 agafa febre i té malestar generalitzat els dos dies després de punxar-se.
Tot i això m'ha comencat a agafar canguel.lo. Finalment han aconseguit el que es proposaven (?) i segurament acabaré per posar-me la vacuna perquè em fa por agafar la grip i tenir complicacions respiratòries i tot el que això suposaria.
Al mateix temps, t'informen que els símptomes d'aquesta grip són menys greus que els de la grip normal. En què quedem??? Ahir va morir una nena de 8 anys a causa de la grip i era una nena que estava totalment sana de bon comencament. Què vol dir que va morir de la grip? Va morir perquè no podia respirar? De la febre? De la tos? De què???
Ahir les noticies ensenyaven la quantitat de morts causades per la grip en diferents països. Però... quants es moren cada any de la grip "normal"? Més gent o menys?
I vosaltres... què opineu?
Per altra banda, perquè no inventen una vacuna contra la grip intestinal que es repeteix cada any?

8 comentaris:

... ha dit...

Mor més gent per accidents amb una torradora defectuosa que per la grip A. I això és així. Ara, a que es ven bé la noticia "muere niña de 7 años por la mortiferísima gripe malvad-A"? Tot aquest rebombori és gràcies als maleïts mitjans de comunicació, que no tenen ni puta (perdó) idea del que parlem, i només venen noticies per fer por.
Aquí tot cristo es vacuna de la grip comú, i jo sincerament passo. Que ja està bé de viure en una bombolla carai ! Potser que pensin per què els nens d'aquí tenen tantes alèrgies i asmes....

Teresa ha dit...

Anna, a mi em passa exactament el mateix que a tu. Aquesta vacunacio massiva que fan a Suecia em sembla una mesura exagerada i amb una finalitat per mi que esta molt mal explicada a la gent. Jo no se que fer tampoc. A l'escola tothom ho te clarissim: es vacunen tots, pero jo em sento tan manipulada... i crec que d'aqui a 10 anys es dira que era absolutament innecessari... petons i fins aviat! ;))

noemí ha dit...

Buf!! Difícil decisió... Per una banda estic molt d'acord amel que diuen l'Albert i la Teresa, però per l'altra, el fe de ser asmàtica és un risc (és la diferència entre la grip i la torradora defectuosa..). No sé, perquè t'han recomanat mai que et vacunessis del grip normal? I quan has tingut un grip norma ha sigut molt pitjor per a tu pel fet de ser asmàtica?

Garbí24 ha dit...

No em penso vacunar, però el que si faré es estar més alerta que altres anys, i es el que crec hauria de fer tothom, doncs les vacunes no se fins a quin punt son fiables, tot ha anat massa rapit.

Kuroi Neko ha dit...

Jo tampoc em penso vacunar, encara em posaria pitjor només amb la dosi de la vacuna...

Thera ha dit...

Jo de moment sóc partidaria de no vacunar-me, tot i que reconec els moments de dubte. N'estic tipa de tant control a través de la por i la desinformació i tants "negocis" a costa de la salut de tots!!!!

montserratqp ha dit...

A on visc , per ara ni se´n parla de la vacunació...però per la informació que tinc jo no em vacunaria.Et passo un document interessat sobre el tema escrit per una emtgessa i teòloga http://www.catalunyareligio.cat/documents/REFLEXIOIUNAPROPOSTAENRELACIOALAGRIPNOVA1.doc

kirikú ha dit...

Al País Valencià -on jo visc- només vacunen a les persones que estan en els grups de risc. No és el meu cas.

Personalment, em fa més por la vacuna que la grip. Amb aquesta vacuna hi ha molta polèmica, fins i tot entre els professionals. Diuen que fer una vacuna costa temps, i que ara no n'ha hagut prou, de temps, per a fer-la amb garanties. Que si els acceleradors, que si ...

També he sentit dir que la majoria de metges no es vacunen.

Al meu marit, que és asmàtic -però poc, només estacionalment amb les alèrgies- el van teleforna per a que es vacunara i va dir que no. Tampoc es vacuna per a la grip estacional. No sé ... espere que quan agafe enguany la grip -diuen per ací que tota és ja del tipus A-, no li passe res. Igual que espere que quan agafa el cotxe cada dia, tampoc.