dimecres, 8 de desembre del 2010

gel a la teulada

Els que no hagueu viscut o no hagueu estat mai en una ciutat on neva molt, probablement ni us haureu parat a pensar que una cosa així existeixi. De moltes teulades d'edificis a Estocolm pengen "estalactites" de gel, normalment a causa d'un mal aïllament que fa que la neu es desfagi però com que hi ha graus negatius a l'ambient, l'aigua que goteja es converteix ràpidament en gel que va formant d'aquesta manera, l'estalactita.
Bé, el cas és que tot i la bellesa d'aquests penjolls, la situació és perillosa pels que passegen per la vorera, sota aquestes teulades, perquè en qualsevol moment et pot caure al cap un tros de gel. Fa uns anys va morir una persona d'aquesta manera, ja és mala sort!
Els propietaris dels edificis són els responsables de treure el gel i hi ha uns professionals que es dediquen a això. Cada cop que en veig uns, em fan esgarrifar...Ahir vaig fer una foto amb el mòbil per ensenyar-vos ho. Els veiueu, allà dalt de tot?

En quant a la vaga de controladors, sí que ho vam sentir a les notícies i em sembla al.lucinant!
Espero que no se'ls ocurreixi fer el mateix al Nadal. Realment l'intervenció estatal en aquestes circumstàncies em sembla més que necessària. Què dirien aquests mateixos tios si no se'ls atén a l'hospital perquè el personal fa vaga? O si els seus fills s'haguessin de quedar a casa durant 4 dies perque els mestres volen protestar per la merda de sou que cobren? Etc, etc, etc.

4 comentaris:

marijose ha dit...

Les estalactites a les taulades no les havia vist mai a Barcelona. Va ser aquí a L'Estany quan les vaig veure per primera vegada,un hivern després d'una bona nevada. Eren espectaculars, però com molt bé dius perilloses, doncs hi havia que si no feien un metre poc els hi faltava.

... ha dit...

Sobre els controladors trobo que només hi ha una versió sobre el tema i se'ls matxaca fins a nivells insospitats sense coneixer l'altra versió.
Deixo aquí una carta d'un controlador aeri com a contrapunt. És llarga però val molt la pena i potser serveix per no catalogar tant alegrement com s'està fent.

http://www.abc.es/20101206/economia/carta-controlador-201012061117.html

Sí, és de l'ABC, però tot serveix per contrastar.
Salut !

Garbí24 ha dit...

Ves amb compte i no passis per les voreres doncs...esport de risc, igual que agafar un avió en temporada alta....si no son uns son els altres, però sempre has d'estar patint per el teu vol

Anna ha dit...

Albert,
He llegit la carta del controlador (una mica llarga, per cert). Com bé dius, no només es pot mirar una cara de la moneda. Entenc la seva postura i trobo molt fort que es manipuli la informació d'aquesta manera. No obstant, el problema és que sempre acaben pagant justos per pecadors i l'únic que han conseguit amb aquesta vaga és caure encara més antipatics a la opinió pública. Potser podrien utilizar mètodes menys radicals per negociar amb AENA i una bona manera seria difondre tota aquesta inforamció als mitjans. Probablement la gent els entendria més i millor.