dijous, 9 de juny del 2011

política

M'entero per la premsa sueca que a les Espanyes han tret un diccionari biogràfic subvencionat amb diners públics, on es deixa al Franco la mar de bé i es diu que l'Aznar va perdre les eleccions del 2004 per culpa de la taca de petroli a Galicia.
Per documentar-me millor he llegit El Pais (d'uns dies enrere) i he pogut comprovar que Espanya segueix sent la merda de país de sempre. I ara ho volen arreglar entre els polítics. Patètic. De mentres, aquests "estudiosos" de la Història han viscut de P.M. cobrant uns dinerons per publicar les seves idees feixistes.
Per altra banda, la setmana passada ens informava el diari Dagens Nyheter de que un de cada quatre joves suecs pensa que estaria bé o molt bé que Suècia no fos democràtica i que estigués liderada per un  dictador. Un 21% dels joves entre 18 i 29 anys estaria disposat a canviar el seu vot a canvi d'una petita suma de diners. La xifra augmenta a 28% en cas de que li donin una feina per dipositar el seu vot en el partit que se li mani. L'enquesta es va fer entre 1208 persones triades a l'atzar.
Qui podia pensar una cosa així de Suècia? Un país que fa 200 anys que no ha participat en cap guerra, que té una llarga història de democràcia, on tothom es respecta...
Hi ha qui pensa que és degut a l'educació en declivi, altres que vé del fet que els joves veuen com països amb dictadures (tipus Xina) tenen un gran creixement econòmic.
No ho sé, però notícies com aquestes dues fan pensar en allò de que l'Histöria s'oblida massa ràpid. Trist, penso jo.

1 comentari:

albert ha dit...

Doncs si que anem bé si a Suècia els joves pensen així...! Veig que ja no es pot creure en cap tipus de model.