dilluns, 16 de gener del 2012

un mallorquí i cosetes vàries

Les xarxes socials són, si més no, interessants. Em sembla que ja ho he dit alguna altra vegada, que vaig obrir un grup de catalans a Suècia en el Facebook i que ara ja he perdut el compte de quants som... No hi entro massa, de tant en tant. Avui m'ha servit per descobrir que hi ha un mallorquí (en Tomeu Alcover) a Estocolm que compon i toca una música motl bonica. Us el recomano i el podeu escoltar aquí.

Altres apunts.

Em sorpren que un progama de la qualitat de Cinema 3, faci servir les versions doblades de les pel.lícules que comenta. Considero que la gent aficionada al cinema (s'entén que els que miren Cinema 3 ho són) veu les pel.lícules en versió original. Fa lleig, molt lleig, sentir una altra persona interpretant a Ryan Gosling o a la Lauren Bacall. Figueras, m'has decebut.

Avui enceto una nova llista oberta: coses que trobo i coses que no trobo a faltar de Catalunya, a part de familia i amics (que són persones i no coses, per altra banda):

Trobo a faltar:
- el sol
- la temperatura hivernal barcelonina a les 12h del migdia
- el caldo en tetra-brik (no vull fer publicitat de marca)
- els tomàquets d'amanida que tenen gust
- els tomàquets de sucar (pel pa amb tomàquet)
- poder anar al mercat a comprar fruita i verdura fresca i tornar a casa amb un carro ple havent-me gastat molt pocs euros
- la varietat en la oferta de mobles a un preu accessible
- la pasta per la sopa, a part d'estrelletes. En especial, les lletres.

No trobo a faltar:
- l'etern tema de la crisi econòmica
- la política
- les caques de gos a cada cantonada
- les multituts (especialment en rebaixes)

Ja seguiré un altra dia i potser us explicaré què trobo a faltar de Suècia quan sóc a Catalunya

5 comentaris:

Garbí24 ha dit...

hi han coses prou importants....per el tema mobles no teniu...L'IKEA?....;)

Anna ha dit...

Garbí, aquest és el problema: tenim Ikea, ikea, ikea... Bueno, no, també tenim una cadena que es diu Mio que és una mica superior en preus i qualitat (?) que Ikea. I poca cosa més.

... ha dit...

Doncs ara que nosaltres hem visitat la familia a Barcelona t'asseguro que el preu de les coses al mercat ens ha horroritzat de tant cares com les hem trobat. No sé com estan els preus a Suècia actualment, però t'asseguro que comparant Barcelona amb la Bay Area de SF em quedo amb els mercats americans i de llarg.
Salut !

salvador ha dit...

Només per la presió que faríen tots els actors de doblatge que és quedaríen sense feina, la batalla de la versió original a catalunya i Espanya és batalla perduda. I aixó que el cinema en la seva versió actual (anar a la sala i veure una película) s'està acabant. Els cines estan buits i es moren per culpa de la pirateria, la crisis i la gran oferta de la TV. Ahir, aprofitant les vacances, varem anar al cine a Velez-Málaga. L'oferta era de dotze sales i crec que els espectadors no arribavem a la mitja dotzena per a totes les sales!!Nosaltres, per descomptat, estavem sols a la nostra. Però aixó també passa als Icaria de Barcelona. Serem testimonis de la mort definitiva del cinema tal com l'entenem fins ara?

Anònim ha dit...

Discrepi totalment d'aquesta collonada Intel.lectual de les versions originals. Què sabeu i enteneu bé tots els iidiomes: francès, alemany, Itàlia...? I perquè no ho extrapolem als llibres?