dijous, 20 de setembre del 2012

Sortim a la premsa!

Abans de marxar cap a la Universitat, no em puc estar d'escriure un petit post.
Una setmana i dos dies després de la manifestació de la diada, DN (el diari principal suec i el que llegim a casa), escriu sobre l'11 de setembre a Barcelona, amb fotografia fins i tot a primera plana. El més bo, però, és que a la foto hi surt el Mas del Polònia! Mireu, mireu (cliqueu a la foto per ampliar-la, si no ho veieu bé).


A la part de notícies internacionals, doble pàgina amb el titular "els nacionalistes amb el vent a favor poden dibuixar de nou tot el mapa". El contingut, però, ja és un mica més confús. El periodista Nathan Schachar, que és el que acostuma a escriure sobre temes tant d' Espanya com d'Israel i Palestina, fa una mena de poti-poti parlant també del País Basc, Navarra, Galicia, València, Balears i Canàries. També treu el tema de si el Barça es quedaria a la lliga espanyola. Bàsicament fa un resum de números (habitants, PNB i deutes) i mini-història de cada "regió".
Tot és bastant correcte, excepte la nota a peu d'una foto d'un manifestant (no el Mas, un altre) que diu "mils de persones es van manifestar a Barcelona la setmana passada, a favor de la independència".
Com sempre que escriuen els diaris sobre notícies que una mateixa coneix, em pregunto quanta part del que llegim a la premsa és cert i quanta part -conscient o inconscient- és manipulat o deformat.

4 comentaris:

El porquet ha dit...

Això és la sensació que vam causar en córrer amb samarretes estelades per la mitja marató d'Estocolm aquest dissabte! I desplegar-ne una a la recta final de meta! ;p

Garbí24 ha dit...

la meitat del que es diu és mentida i l'altra meitad cal posar-la en dubte...
Fins i tot ahir al Camp Nou hi sonàva el clam al so d'independència....Tot el món en va ple

Anònim ha dit...

Joé, ¡leyendo el artículo parece que habrá independencia mañana! Pero sí será un poco triste ver todas las ligas terminar 1. Barça, 2. Espanyol, 3. Gimnàstic. ¿Por qué España dejaría que jugara el Barça en la LFP, cuando ningún otro país hace algo similar (Rosell puso el Mónaco como ejemplo, pero es, como todos entendemos, una estupidez)? ¿Se haría una excepción solo porque el Barça está megapetao de pasta?

Anònim ha dit...

Felicitats pel blog. Aquest post és ben curiós.