dilluns, 26 de novembre de 2012

L'endemà

M'hagués agradat fer un post molt optimista. M'hagués agradat poder dir que els de Madrid ja podien anar posant-se les piles per reconèixer-nos com a nou estat d'Europa, que em feia goig poder proclamar als quatre vents que em sentia orgullosa de la gent del meu país.
Però no puc perquè la sensació que tinc és una barreja d'alegria i decepció. Estic contenta perquè ERC ha guanyat molts vots i perquè juntament amb CIU sumem majoria per la independència, però no és una majoria aclaparadora. A la vegada, estic decebuda perque vist el resultat obtingut per C's i PP, vol dir que a Catalunya encara hi viu massa gent feixista i espanyolista.
El PSC fa pena. Si no creen un nou partit independent del PSOE, estan destinats al fracàs.
I allà penjat, queda ICV que no acabem de saber què hi pinta... Sí, estan a favor del "dret a decidir" però cap a quin costat?
El que està clar és que la campanya de la por ha funcionat. Lamentablement encara hi ha molta gent que es creu el missatge amb el que va estar perforant-nos el cervell l'Alicia. Potser hagués sigut bo fer una contra-campanya més concreta, rebatint les tonteries que es deien en aquells anuncis: "des de que Catalunya és independent, no cobro la pensió", "Catalunya quedarà fora de la UE", etc.
A la premsa sueca surt com a guanyador el sector independentista, com en la britànica i altres europees. A la premsa espanyola es veu que es reflexa el contrari, la qual cosa només evidencia un cop més com n'estan d'allunyats de la resta del mon.
En definitiva, hi ha molta feina per fer: que ningú desesperi, és ara que ens hem d'aixecar amb més força, convèncer tots els indecisos durant la campanya pre-referèndum. No deixar que els del PP i altres indesitjables se surtin amb la seva. També cal fer política (i tertúlies) sobre altres temes abans de que la gent comenci a cansar-se de sentir constantment el mateix.

6 comentaris:

teresa ha dit...

El més patètic per mi és que C's ha aumentat tant. Un xoni, total que no enten els país i que poc té a veure amb la eralitat de Catlunya. Catalunya no és el cinturó de Barcelona i els, fills no adaptats de la immigració. Els que no votaven mai ahir van anar-hi i ho van fer un partit que promet coses que no arreglaran res. Més radicals en l'espanyolisme i dels que tenen pinta de fer un nou pp a l'estil valencià de Camps. Uix.

joan gasull ha dit...

està clar que encara a dia d'avui una fàbrica de banderes espanyoles tindria feina a catalunya....després d'això faltarà veure fins a quin punt els sobiranistes d'aquest país són capaços d'anar junts i tots a una. De fet ara el que em pregunto és, en què ens tindran entretinguts ara? La segona part és a punt de començar, cal veure si el públic aguantarà.

salvador ha dit...

Ara no es pot fer una consulta. Sortiria que NO i encara ens acbaria d'esfonsar

albert ha dit...

La veritat es que ningú s'esperava aquests resultats. El Baix Llobregat ha sortit al carrer (abans per les autonòmiques es quedava a casa) i ens ha recordat, per si quedaven dubtes, que Catalunya no només és el Bages, Osona i la Cerdanya

Anònim ha dit...

Molt ben exposat, en la mateixa línia de les meves sensacions. Ara més que mai a treballar amb il.lusió per un nou país. A treballar per convèncer gent i per construir un procés guanyador, no ens podem oblidar ni d'una cosa ni de l'altra.

Inés Piulat ha dit...

Per cert , sóc la Piulat