dijous, 31 de gener de 2013

curiositat

Ja ho vaig explicar una vegada tot i que no recordava massa bé si ho havia fet o no, però és un tema prou recurrent i per això he volgut comprovar si hi havia un post en l'arxiu del bloc. I sí, fa tres anys el vaig escriure, aquella vegada la protagonista era la Júlia i ara és l'Elna, si bé amb certes diferències.
Es tracta de l'experiència del gel, la llengua i el no poder evitar la temptació.
Efectivament, molts nens que viuen en països on la neu i el gel són habituals, han de provar en algun moment què se sent si llepen algun objecte congelat quan són a l'exterior i a una temperatura inferior a 0 °C. El que passa és que la llengua es queda enganxada a l'objecte i si l'intentes treure sense descongelar l'àrea, et pots fer bastant mal.
L' Elna va comentar l'altre dia que ja hi havia tres nenes de la seva classe (cinc anys) que ho havien provat, però que ella no ho pensava fer. Què podrà més: la temptació d'experimentar-ho o el resultat vist en els altres (incloent que ha escoltat la història de sa germana i son pare, que sí que ho van experimentar)?
De moment, impossible de saber: ens hem passat la setmana amb graus positius (!) i la neu s'ha anat fonent, però n'hi ha tanta, que encara en tenim per dies i a partir de demà tornen a baixar les temperatures, de manera que només s'haurà aconseguit que tot patini una mica més i que més nens s'enganxin la llengua...

Ja tinc decidit sobre què faré la tesina i quan ho tingui ben delimitat us ho explicaré. Gràcies a tots aquells que hi vau dir la vostra!

1 comentari:

joan gasull ha dit...

mira.....fins i tot jo tinc ganes de probar lo de la llengua per veure realment que passa.