dilluns, 12 de març del 2012

Hubots

hubots carregant bateries en la fàbrica on treballen.
Només queda el desè capítol per que s'acabi la sèrie que hem estat mirant els darrers diumenges. És una producció sueca, anomenada "Äkta människor" ("Persones autèntiques").
Escric el post perquè trobo que la sèrie està molt ben feta i la considero un producte totalment exportable. Per exemple, a TV3.
L'argument és senzill però toca temes complexes.
La història s'ambienta en la societat actual (no és el futur), on des de fa uns anys existeix al mercat un nou producte: robots d'aspecte humà (s'anomenen "hubot"), tot i que hi ha coses que els delaten com els ulls, l'expressió de la cara, la pell... Poden fer molt del que fem els humans, depenent de com s'hagin programat.  N'hi ha de tots preus (tot i que no són barats) i per moltes finalitats diferents: cuiners, treballadors de fàbrica, cuidadors de gent gran, taxistes, cangurs i un llarg etcètera. Sempre però, són feines que no requereixen gran preparació intel.lectual. Ja us podeu imaginar que els que normalment han fet aquestes feines no estan gaire contents.
Hi ha però, un mercat negre, on els hubots es poden manipul.lar per fer-los més o menys humans. D'aquesta manera, alguns començaran a tenir sentiments, a expressar les seves opinions, etc. D'altres, en canvi, s'utilitzaran com a -bàsicament- objectes sexuals.
Els hubots impliquen canvis en la societat: hi ha els seus defensors i els seus detractors, els que pensen que s'han de tractar com a persones i els que els consideren màquines, el que creuen que tenen drets, els que els discriminen, els que els odien...
Hi ha persones que fins i tot s'enamoren de hubots, i l'etiqueta de la seva orientació sexual s'anomena "transhumasexualitat".
En fi, tot el tema dóna molt per pensar, no us diré res més, per si mai s'arriba a emetre a Catalunya. Si fos el cas, us la recomano!

2 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Si la fan aquí, segur que no me la perdo.....

Anònim ha dit...

Sembla una sèrie força interessant. Segur que la veurem per aquí a no ser que com que ja passem dels 5 millons de parats no es vulgui donar idees a empressaris poc escrupulosos. No més nes faltaria aixó