dimecres, 2 d’octubre del 2013

Ens mantindrem fidels

Amb aquestes paraules de Salvador Espriu que encapçalen el post, havia de començar el microrelat de 140 a 160 paraules per participar al concurs de microrelats de Sant Fost. M'hi vaig presentar i vaig guanyar, i tot i que és un microconcurs amb un premi discret, m'ha fet molta il.lusió perquè des dels jocs florals de l'Institut que no havia guanyat cap concurs literari (de fet, tampoc m'hi havia presentat). Bé, aquí us el deixo. Espero que us agradi.


“Ens mantindrem fidels”; la frase es repetia un i altre cop al seu cap mentre baixava de l’altar, mentre caminava amb les mirades atentes dels convidats, mentre esperava la pluja d’arròs a la sortida de l’església. En veu alta havien intercanviat aquest vot, com un dels compromisos adquirits al dir “sí, et vull”. I amb tot, no podia foragitar de la seva ment aquella cara que havia conegut tres dies enrere. Només que les amigues haguessin tingut la pensada de celebrar el comiat de soltera en algun altre lloc, res d’això no hagués passat. El destí és així: en uns segons tot es capgira, va pensar mentre entre somriures i abraçades era objecte de fotògrafs aficionats. Frisava per tornar a sentir el que fins feia tres dies no havia experimentat mai. Visualitzava secretament la targeta d’aquell home que s’havia introduït intempestivament a la seva vida:
Emili Sala i Plans
Advocat
Especialitzat en divorcis

6 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Realment bo de veritat, ara falta saber si només era negoci....

maria ha dit...

Fantàstic. Molt ben trobat el gir a la frase obligatòria que suposo que molts deuen haver seguit emprant en tema polític.

nerona ha dit...

m'ha agradat molt! està molt ben escrit!

Anònim ha dit...

Molt bonic. Ets una bona escritora.

Anònim ha dit...

no he sentit a dir que els advocats estiguin en crisis, perquè serà...?

MmartaG ha dit...

Genial!No en va sempre t'animo a escriure un llibre!